dimecres, 26 d’octubre del 2011

La nova moda

Ara s'ha posat de moda no tenir pressa. Als semàfors les motos al ralentí arrenquen amb passivitat a veure qui arriba més tard a la propera cruïlla i els pilots xerren entre ells de les seves coses. Els vianants s'amuntegen als passos de zebra donant prioritat infinita als altres conciutadans... Passi, passi! Vosté primer! Els autobusos parats esperen que la gent de la cua validi el tiquet mentre el conductor els dóna 'ànims'... Amb tranquil·litat, sense presses! Que tenim tot el dia! Els vells caminen a pas de tortuga i els joves a velocitat de vell. Als CAP, els metges operen a l'i-n-s-t-a-n-t però amb destresa ralentida mentre l'infermera es fa les ungles com qui toca el violoncel a ritme d'adaggio. Fins i tot els gossos donen prioritat per aixecar la pota als arbres! Guau, guau! Una ciutat diferent a càmera lenta on l'índex d'afeccions cardíaques a caigut en picat fins desaparèixer... La dignitat de ser l'últim com a valor humà. S e n s e p r e s s e s . . .

4 comentaris:

  1. No es queixa tothom de que a ciutat es viu amb massa pressa? Doncs ja ho tens, més tranquil·litat. Però no cal fer ara un elogi de la lentitud, a mi m'estressa més això que anar ràpid!

    ResponElimina
  2. penso que la pressa va de la mà de l'edat... jo ara començo a no tenir pressa... hi arribaré igual! i més tranquil...

    ResponElimina
  3. quan vas amb presses tot surt pitjor. Xò encara no he aprés a anar sense. Això de pas de vianants que deixen passar? segur? carai!

    ResponElimina